Još jedan stranac spriječen u krijumčarenju osoba

Slika /PU_BP/2022/Granica2022/Sl.plovilo-Sava.jpg

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom je utvrđeno da je isti iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u Republiku Hrvatsku te druge zemlje Europske unije

Foto: Ilustracija

Nakon nedavnog slučaja sprječavanja stranih državljana u krijumčarenju osoba (također stranih državljana), objavljenog 27. travnja na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske pod naslovom: Policajci na autocesti zaustavili dvojicu muškaraca koji su pokušali prokrijumčariti strane državljane, dana 27. travnja, u 20.45 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod ponovno su spriječili krijumčarenje osoba.
 
Naime, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici uočili su kombi vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Talijanske Republike. U unutrašnjosti kombi vozila policijski službenici su uočili više osoba, a naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o 12 državljana Republike Turske i 3 državljana Narodne Republike Kine koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom je utvrđeno da je isti iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u Republiku Hrvatsku te druge zemlje Europske unije. Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Dostavljamo poveznice na prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Policajci na autocesti zaustavili dvojicu muškaraca koji su pokušali prokrijumčariti strane državljane

Državljanin Republike Češke pokušao prokrijumčariti četiri strana državljana

Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška

Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba,
 
Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice,

Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije,

Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku,

Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj
 

Stranica