Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 62-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak na teritorij Europske unije

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 26. ožujka, oko 16 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola te je u tovarnom prostoru priključnog vozila pronađeno pet osoba.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 62-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o pet državljana Republike Turske.

Policijski službenici su 62-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.


Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječeni novi slučajevi krijumčarenja osoba (gov.hr),
Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba (gov.hr),
Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice (gov.hr),
Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije (gov.hr),
Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku (gov.hr),
Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj (gov.hr).
 

Stranica