Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Osumnjičeni 22-godišnji i 31-godišnji muškarci, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a državljani Republike Turske prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini

Foto: Ilustracija

Jučer 10. ožujka, oko 5 sati, na temelju suradnje Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske, policijski službenici su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku na sjevernom odmaralištu autoceste A3, naspram Bošnjaka, zaustavili osobni automobil marke Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije, a u kojem je prevozio šest državljana Republike Turske.

Ubrzo, a na temelju policijskog profiliranja i utvrđivanja legaliteta prelaska državne granice, odnosno sumnjajući da je drugim osobama nezakonito omogućio ulazak u Republiku Hrvatsku, na autocesti je zaustavljen i osobni automobil BMW kosovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Kosovo.  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da su vozači navedenih vozila, 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije i 31-godišnji državljanin Republike Kosovo, omogućili navedenim državljanima Republike Turske (30-godišnji muškarac, dvije žene u dobi od 22. i 33. godine, a među njima su i jedan muški maloljetnik te dvoje djece)  da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 22-godišnji državljanin Švicarske Konfederacije i 31-godišnji državljanin Kosova su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini.

Pogledajte informaciju: Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj.


Stranica