Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Sudac istrage je počiniteljima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana

Foto: Ilustracija

Jučer, 18. ožujka oko 3:20 sati, prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su kod mjesta Slavonski Kobaš zatekli osam osoba bez dokumenata afroazijskog podrijetla.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o šest državljana Republike Turske i dva državljana Republike Iraka. Daljnjim istraživanjem se utvrdilo da su državljani Iraka (u dobi od 42 i 38 godina) za neutvrđeni novčani iznos, državljane Republike Turske u gumenom čamcu prevezli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. 

Slijedom navedenog policijski službenici protiv dvojice Iračana podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, te im je danas 19. ožujka, sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Za državljane Republike Turske temeljem Zakona o strancima pokreće se readmisijski postupak.

Pogledajte informaciju: Sprječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije i Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj

Stranica