Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IJP.png

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom u Italiji,  iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dana 21. ožujka, u jutarnjim satima, u Slavonskom Brodu, na naplatnoj postaji (zapad), kontrolirali su osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan, a koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj  državi  članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri putnika, te je utvrđeno da se radi o državljanima Narodne Republike Kine (u dobi od 39, 41, 42 i 55), koji imaju zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku do 5. ožujka 2025. godine, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.
 
Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom u Italiji,  iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku u protuzakonitom kretanju vozeći ih u smjeru Zagreba.
 
Policijski službenici su 41-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Dostavljamo poveznice na prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice,

Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije,

Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku,

Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj.

Stranica