Policajci na autocesti zaustavili dvojicu muškaraca koji su pokušali prokrijumčariti strane državljane

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom je utvrđeno da su isti iz koristoljublja pokušali prokrijumčariti strane državljane koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer 26. travnja, oko 23:45 sati, na autocesti A3 (kod Okučana), zaustavili osobni automobil srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Republike Srbije.
Obavljanjem kontrole, u unutrašnjosti automobila je zatečeno pet putnika, za koje je utvrđeno da se radi o dvoje državljana Narodne Republike Kine (muškarac i žena) i troje državljana Republike Turske (dva muškarca i jedna žena), a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici su nedugo zatim, oko 23:50 sati zaustavili još jedno vozilo srpskih registarskih oznaka kod Okučana, kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Republike Srbije. U unutrašnjosti vozila nalazilo se četvero državljana Narodne Republike Kine (dva muškarca i dvije ženske osobe).

Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom je utvrđeno da su isti iz koristoljublja pokušali prokrijumčariti strane državljane koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici su uhitili osumnjičene vozače zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Turske i Narodne Republike Kine provesti postupak sukladno Zakonu o strancima. 
 
Dostavljamo poveznice na prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Državljanin Republike Češke pokušao prokrijumčariti četiri strana državljana
Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška
Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba,
Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice,
Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije,
Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku,
Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj
 

Stranica