Državljanin Republike Češke pokušao prokrijumčariti četiri strana državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri državljana Republike Kosova (u dobi od 26, 27, 44 i 50 godina), a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer 24. travnja, oko 10:15 sati, na autocesti A3 (kod Sredanaca), kontrolirali osobni automobil čeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Češke Republike.
U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri putnika te je utvrđeno da se radi o državljanima Republike Kosova (u dobi od 26, 27, 44 i 50 godina), a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom, iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku u protuzakonitom kretanju vozeći ih u smjeru Italije.

Policijski službenici su uhitili 37-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Kosova provesti upravni postupak.
 
Dostavljamo poveznice na prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška
Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba,
Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice,
Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije,
Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku,
Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj
 

Stranica