​Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija2.png

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 17. do 23. travnja, dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih, tri s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom


Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 17. do 23. travnja, dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih, tri s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 7 osoba, sve osobe su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 715 vozila te su utvrdili 545 prometnih prekršaja, od čega: 327 prekršaja nepropisnih brzina, 39 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 101 km/h, a izmjerena je u srijedu, 19. travnja, oko 14 sati u Bebrini, počinitelj prekršaja je 21-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 198 km/h, a izmjerena je u petak, 21. travnja, oko 20 sati na dionici autoceste A-3, počinitelj prekršaja je 50-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,52 promila, a očitana je u nedjelju, 23. travnja oko 16:20 sati, u Oprisavcima u organizmu 44-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom i koji je sudjelovao u prometnoj nesreći.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.


Preventivno-represivna akcija u prometu

Tijekom vikenda 22./23. travnja (subota na nedjelju), u vremenu od 23 do 5 sati na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivno represivna akcija u prometu, s naglaskom na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.
Tijekom akcije ukupno je sankcionirano 10 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola ili droga.


Rezultati 24-satne akcije nadzora brzine
21. travnja provedena je 24-satna akcija nadzora brzine na području Policijske uprave brodsko-posavske, ali i čitave Hrvatske i drugih zemalja članica Europske unije, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
U akciji su bila uključena 33 policijska službenika na ukupno 62 lokacije.
Tijekom akcije utvrđeno je 158 prekršaja nepropisnih brzina u svezi kojih su izrečene tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima.

Stranica