Teško ozlijeđen vozač motocikla

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija3.JPG

Izvršenim alkotestiranjem je kod 21-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0,78 promila, isti je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i bez registarske oznake

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. travnja oko 18:30 sati, u Gundicima dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene (21-godišnji vozač motocikla teže, a 19-godišnja suvozačica lakše).

Policijskim očevidom je utvrđeno da 21-godišnjak nije brzinu motocikla prilagodio stanju i uvjetima na cesti (zavoj u desno, kiša i mokar kolnik), tako da je prilikom ulaska u desni zavoj prešao na polovinu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je s motociklom udario u lijevi bočni dio teretnog automobila kojim je upravljao 25-godišnjak. Nakon udara u teretni automobil vozač i suvozačica su pali sa motocikla na kolnik zadobivši ozljede, nakon ukazane liječničke pomoći isti su zadržani u Općoj bolnici dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici su 21-godišnjaka alkotestirali, te je kod istog očitana koncentracija alkohola od 0,78 promila, te utvrđeno da je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i bez registarske oznake. Po zaprimljenim analizama, policijski službenici će podnijeti odgovarajuća pismena u vezi prometne nesreće.

Podsjećamo da je u tijeku preventivno-sigurnosna akcija  Dani tehničke ispravnosti motocikala koji se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske provodi od 24. do 29. travnja.

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

 

Stranica