Suradnjom policijskih službenika dvije policijske uprave spriječeno krijumčarenje osoba

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 31-godišnjak iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane, koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: Ilustracija

Obavljajući zadaće sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske postaje Okučani su 30. studenoga u jutarnjim satima,  na autocesti A3 kontrolirali kombi vozilo rumunjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Moldavije.

U kombi vozilu se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici su 31-godišneg vozača uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Istoga dana u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir uhitili su i 24-godišnjeg državljanina Republike Moldavije, kojeg dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 31-godišnjak iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane, koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđena sumnja da je 24-godišnjak iz koristoljublja sudjelovao u počinjenju kaznenog djela tako što je služio kao prethodnica, s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. Policijski službenici su privremeno oduzeli kombi vozilo te će protiv 31-godišnjaka i 24-godišnjaka podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječeno krijumčarenje stranih državljana,

Krijumčarenje stranih državljana,

Granični policajci u roku tri sata spriječili tri slučaja krijumčarenja osoba,

Stop krijumčarenju osoba - spriječen još jedan slučaj,

Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije,

Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH,

Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije.

Stranica