Recidivista završio u zatvoru, počinio niz prekršaja i kazneno djelo

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policijski službenici su 27-godišnjaka uz optužni prijedlog jutros predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proglašen krivim za navedene prometne prekršaje i kažnjen kaznom zatvora

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 30. studenoga, oko 13.30 sati, u Ljupini, svjetlosnim i zvučnim znacima pokušali su u prometu zaustaviti osobni automobil, ali se vozač nije zaustavio, već je nastavio kretanje, no ubrzo je zaustavljen. Po zaustavljanju je vozač izašao iz automobila i dao se u bijeg trčeći, ali su ga policijski službenici sustigli.

Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku koji je uhićen. Utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,43 promila) i prije stjecanja prava na upravljanje, a tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, niti je na automobilu upalio kratka svjetla. Također je prošao kroz  raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.
Budući da se radi o recidivisti - učestalom počinitelju prometnih propisa, od istoga je privremeno oduzet osobni automobil te je doneseno rješenje da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih negativnih bodova.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni na automobil postavio ne pripadajuće registracijske pločice te protiv istoga slijedi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.

Policijski službenici su 27-godišnjaka uz optužni prijedlog jutros predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proglašen krivim za navedene prometne prekršaje i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te novčanom kaznom u iznosu od 3820.00 eura.

Stranica