Spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su dana 16. studenoga, u jutarnjim satima, na području Slavonskog Broda, zatekli nekoliko stranih državljana koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Nedaleko od mjesta zaticanja navedenih osoba, policijski službenici PU brodsko-posavske su uočili osobni automobil slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Republike Srbije, a koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj  državi  članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru, iz koristoljublja trebao prevesti strane državljane do dogovorenog odredišta.

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a prema stranim državljanima će se provest  postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.
 

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Krijumčarenje stranih državljana 
Granični policajci u roku tri sata spriječili tri slučaja krijumčarenja osoba 
Stop krijumčarenju osoba - spriječen još jedan slučaj
Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije,
Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH,
Uhvaćen još jedan krijumčar,
Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,
Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,
Spriječeno krijumčarenje osoba,
Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije
 

Stranica