Stop krijumčarenju osoba – spriječen još jedan slučaj

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija1.jpg

Policijski službenici su osobni automobil privremeno oduzeli, te su 40-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

U sklopu zadaća na zaštiti državne granice Republike Hrvatske te ujedno vanjske granice Europske unije, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova spriječili su još jedan pokušaj krijumčarenja osoba.

Naime, dana 24. kolovoza, u 22 sata, u blizini Slavonskog Broda, kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Republike Srbije. Policajci su vizualnim pregledom na suvozačevom mjestu uočili jednu osobu, a u prtljažniku automobila još sedam.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, utvrđeno je da se radi o stranim državljanima, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđeno da je osumnjičeni 40-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom navedene osobe primio u automobil te ih namjeravao prevesti do Zagreba.

Policijski službenici su osobni automobil privremeno oduzeli, te su 40-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije,

Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH,

 Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica