Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije

Slika /PU_BP/2022/Granica2022/Granica-zaštita.jpg

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli kombi te protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske su na području Slavonskog Broda, jučer 23. kolovoza u jutarnjim satima kontrolirali kombi vozilo (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Republike Slovenije, u kojem su uočili 17 osoba te posumnjali u krijumčarenje osoba.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se u kombiju nalazilo 17 stranih državljana, koji su prethodno isti dan, preko rijeke Save nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnjak iz koristoljublja prevozio navedene osobe koje je trebao odvesti do Italije uz novčanu naknadu.
 
Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli kombi te protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.
 
Osumnjičeni 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:
 
Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH
 
Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice
 

Stranica