Krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Policija je utvrdila da je 41-godišnjak iz koristoljublja namjeravao prevesti strane državljane u druge zemlje Europske unije

FOTO: Iustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje granične policije Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

Naime, policijski službenici PU brodsko-posavske su 29. kolovoza u večernjim satima, na autocesti A3, uočili osobni automobil kojeg su zbog sumnje u krijumčarenje osoba zaustavili na odmorištu u Lužanima. Vozilom je upravljao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo četvero stranaca koji su u blizini Slavonskog Broda pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske.

Nadalje je utvrđeno da je 41-godišnjak iz koristoljublja namjeravao prevesti strane državljane u druge zemlje Europske unije.
 
Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te je dana 31. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Stop krijumčarenju osoba – spriječen još jedan slučaj

Državljanin Republike Slovenije pokušao prevesti strane državljane do Italije,

Kinez spriječen u krijumčarenju stranih državljana koji su nezakonito ušli u RH,

 Uhvaćen još jedan krijumčar,

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice
 

Stranica