Uhićeno troje krijumčara

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: ilustracija
 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su obavljajući zadaće nadzora državne granice u dva slučaja su spriječili krijumčarenje osoba i uhitili troje krijumčara.

Dana 25. svibnja, oko 7 sati, kontrolirali su osobni automobil Rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a s kojim se kao putnica nalazila 25-godišnjakinja (oboje državljani Republike Rumunjske). Automobil je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu gdje je utvrđeno više većih neispravnosti te je isključen iz prometa.
Nad dvoje navedenih osoba je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Naime, osumnjičeni su strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, za određeni novčani iznos sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, namjeravali preuzeti u automobil i prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske.

U drugom slučaju istoga dana, oko 12 sati, policijski službenici su kontrolirali teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Litve, kojom prilikom su također utvrđeni prometni prekršaji. U unutrašnjosti automobila je uočeno više osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak iz koristoljublja po dogovoru sa nepoznatim osobama strane državljane primio u automobil u namjeri prijevoza u unutrašnjost Republike Hrvatske.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te protiv istih slijede i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Uhićen još jedan krijumčar

Četvorica pokušala prokrijumčariti osobe, no policija ih spriječila u naumu

Spriječeno pet slučajeva krijumčarenja stranih državljana

Krijumčar pokušao pobjeći, no policajci su bili brži



Stranica