Uhićen još jedan krijumčar

Slika /PU_BP/Promet/policija 2019. -1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 48-godišnjak iz koristoljublja u automobil primio strane državljane koje je namjeravao prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske

Foto: ilustracija
 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje sprječavaju krijumčarenja na svom području. Jučer, 15. svibnja su uhitili još jednog krijumčara, a u ovom slučaju se radi o državljaninu Republike Moldavije.

Naime, tog dana u poslijepodnevnim satima policijski su službenici kontrolirali osobni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka i 48-godišnjeg vozača (državljanin Moldavije). U unutrašnjosti vozila uočili su više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 48-godišnjak iz koristoljublja u automobil primio strane državljane koje je namjeravao prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske.

Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Četvorica pokušala prokrijumčariti osobe, no policija ih spriječila u naumu

Spriječeno pet slučajeva krijumčarenja stranih državljana

Krijumčar pokušao pobjeći, no policajci su bili brži



Stranica