Četvorica pokušala prokrijumčariti osobe, no policija ih spriječila u naumu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni vozači za određen novčani iznos, u automobile preuzeli strane državljane te ih namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta

Foto: Ilustracija

Brodsko-posavski policijski službenici ponovno su uhitili četvoricu krijumčara i spriječili krijumčarenje osoba. Naime, nakon nedavnog sprječavanja krijumčarenja  (Spriječeno pet slučajeva krijumčarenja stranih državljana), 12. svibnja u prijepodnevnim satima, policijski službenici su na okučanskom području kontrolirali osobni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Rumunjske, dok se je u vozilu nalazilo više stranih državljana.

Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, u blizini Slavonskog Broda, policijski službenici su kontrolirali teretni automobil finskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Estonije. U teretnom prostoru vozila zatečeno je više stranih državljana.

Nadalje, 14. svibnja, u noćnim satima, policajci su kontrolirali dva osobna automobila. Jednim automobilom je upravljao 20-godišnjak, a drugim 21-godišnjak (obojica državljani Bosne i Hercegovine), dok su u vozilima zatečeni i strani državljani.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni vozači sukladno prethodnom dogovoru, za određen novčani iznos, u automobile preuzeli strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, dok je prema stranim državljanima  postupano sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Prethodno objavljena vijest:

Krijumčar pokušao pobjeći, no policajci su bili brži
 

Stranica