Mališane razveselio dolazak policijskih službenika

  • Slika /PU_BP/2024/Prevencija2024/dj.vrtić1.jpg
  • Slika
  • Slika

Djeca su policijske službenike dočekala sa pjesmom, kapama i značkama koje su sami napravili i tako najtoplijom dobrodošlicom pokazala koliko su se veselili dolasku policijskih službenika i druženju s istima

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske i Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučerašnji dan su proveli u druženju sa djecom dječjeg vrtića „Roda“ u Ruščici. Djeca su policijske službenike dočekala sa pjesmom, kapama i značkama koje su sami napravili. Djeca su tako najtoplijom dobrodošlicom pokazala koliko su se veselili dolasku policijskih službenika i druženju s istima.

Kroz druženje s policijskim službenicima mališani su saznali puno korisnih informacija o policijskim poslovima, prometnim pravilima, kretanju pješaka u prometu, korištenju auto sjedalice i sigurnosnog pojasa, kao i kacige kada voze bicikle.

Djeca su se čak i „okušala“ u liku policajca/policajke, obučeni u reflektirajući policijski prsluk i sa STOP palicom simulirali su kako to policijski službenici pomažu djeci u prometu, a posebice kod prelaska obilježenog pješačkog prijelaza. Ovim prekrasnim druženjem djece i policijskih službenika ostvaren je kontakt, kojim je pojačano povjerenje djece u policajce kojima se uvijek mogu obratiti za pomoć.

Navedenom edukativno-preventivnom aktivnošću djeca su se kroz igru mogla upoznati sa djelićem poslova koje obavljaju prometni policajci, no svakako treba napomenuti da su djeca pokazala kako već raspolažu određenim znanjem i osnovama sigurnog sudjelovanja u prometu.

Nakon edukacije djeci je bilo omogućeno da pogledaju službeno policijsko vozilo, te su sa policajcima razgovarali, postavljajući im zanimljiva pitanja. Na posljetku, mališane je ipak najviše razveselilo razgledavanje službenog motocikla i policijske opreme.
 

Stranica