Spriječeno pet slučajeva krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija1.JPG

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od početka svibnja, na području Pu brodsko-posavske u pet odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad državljanima Republike Hrvatske, državljaninom Gruzije, bosanskohercegovačkim državljaninom i državljaninom Libanona koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Slavonskom Brodu osumnjičenici su dovedeni sucu istrage Županijskog suda u Slavonkom Brodu, koji je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana za državljanina Bosne i Hercegovine, Libanona i Gruzije.
 

Stranica