Krijumčar pokušao pobjeći, no policajci su bili brži

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Kad je uočio policiju, vozač se zaustavio na travnatoj površini, izašao iz automobila i dao se u bijeg, no policijski službenici su ga sustigli i uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

Foto: ilustracija

Nakon nedavnog sprječavanja krijumčarenja osoba Brodski policajci ponovno spriječili krijumčarenje osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske uhvatili su još jednog krijumčara.

Naime, prilikom obavljanja nadzora državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju, policajci su poslije ponoći, 3. svibnja, kontrolirali osobni automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka.

Kad je uočio policiju, vozač se zaustavio na travnatoj površini, izašao iz automobila i dao se u bijeg, no policijski službenici su ga sustigli i uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. U unutrašnjosti automobila se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon kojega će policijski službenici podnijeti odgovarajuće prijave. U tijeku je i postupak prema stranim državljanima sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.



Stranica