Brodski policajci ponovno spriječili krijumčarenje osoba

Slika /PU_BP/2024/Granica2024/Sl.plovilo-Sava1.jpg

Dvojica navedenih vozača su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u nedjelju 28. travnja tijekom nadzora državne granice uočili i zaustavili dva osobna automobila u kojima su se nalazili strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka upravljao je 36-godišnji državljanin Tunisa s dozvolom boravka Republike Francuske dok je automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao 53-godišnji pakistanski državljanin koji također posjeduje dozvolu boravka Republike Francuske.
 
Dvojica navedenih vozača su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojega slijedi podnošenje odgovarajućih prijava.
 
Prilikom postupanja policijskih službenika na mjesto događaja stigao je i vozač trećeg automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se uočivši policijske službenike okrenuo i žurno udaljio. Pritom je prošao kroz naplatnu postaju Lužani, oštetio rampu i ozlijedio policijskog službenika. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje na pronalasku navedenog vozača i utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.
 
Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 

Stranica