Spriječen u krijumčarenju osoba preko graničnog prijelaza

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.12.jpg

Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Svilaj, dana 15. travnja, oko 9.30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju.
 
Daljnjim radom i pregledom plombiranog priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policijskih i carinskih službenika u unutrašnjosti je (između tereta) uočeno više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao navedene strane državljane, koji ne ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku te Europsku uniju, prevesti do granice sa Slovenijom.
 
Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Prethodno objavljene vijesti: 

Uhićena dvojica koja su pokušala prokrijumčariti osobe,

Uhvaćen još jedan krijumčar,

Trojica osumnjičena za krijumčarenje osoba,

Krijumčar se trkom dao u bijeg, no policiji nije uspio pobjeći,

Ministar Božinović: Od početka godine uhićeno 592 krijumčara migranata.
 

Stranica