Otkrivena krivotvorena putovnica Republike Mauricijus

Slika /PU_BP/Granica2021/Gran.prijelaz.jpg

Policijski službenici su 19-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, jučer u poslijepodnevnim satima doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 14. travnja 2024. godine, oko 5.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga.

Prilikom kontrole jedan od putnika (naknadno utvrđeno da se radi o 19-godišnjem državljaninu Islamske Republike Pakistan) je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu Republike Mauricijus za koju su policajci izrazili sumnju u originalnost. Detaljnijim pregledom i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi krivotvorenoj putnoj ispravi, koju je 19-godišnjak tijekom ožujka nabavio na području Pakistana plativši određen iznos nepoznatoj osobi.

Policijski službenici su 19-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, jučer u poslijepodnevnim satima doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci koja je zamijenjena uvjetnom kaznom od dvije godine.

Nadalje, 19-godišnjaku je u upravnom postupku izdano rješenje o odbijanju ulaska u RH, te je napustio Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška. 
 

Stranica