Oduzeta droga amfetamin, marihuana, biljke kanabisa i MDMA

Slika /PU_BP/2022/Droga/Droga-marihuana.jpg

Policijski službenici su protiv počinitelja prekršaja podnijeli adekvatne prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Foto: ilustracija
 

Dana 16. travnja, oko 0,40 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, prilikom nadzora osobnog automobila i vozača u dobi od 29 (državljanin Bosne i Hercegovine), policijski službenici su od istoga oduzeli 4,61 gram droge amfetamin. Policijski službenici su 29-godišnjaku izdali prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge te su mu odbili ulazak u Republiku Hrvatsku radi neispunjavanja uvjeta ulaska sukladno odredbama Zakona o šengenskim granicama.

Na području Slavonskog Broda, dana 15. travnja, oko 21.30 sati, 32-godišnjak je u alkoholiziranom stanju bez posebnog povoda narušavao javni red i mir vičući na zaposlenicu te je razbio čašu, udaljivši se iz objekta. Policijski službenici su ga na ulici (Svačićeva ulica) uhitili i priveli u policijsku postaju. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,86 promila. U sklopu kriminalističkog istraživanja od 32-godišnjaka je oduzeto 0,63 grama droge marihuane. Prije zadržavanja u prostorijama policije navedenog su pregledali liječnici i konstatirali da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 32-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, policijski i carinski službenici su (dana 14. travnja), na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u poslijepodnevnim satima, kontrolirajući osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i putnike, kod 31-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli i oduzeli 6 sjemenki biljke kanabis i 5 bočica (raznih zapremnina) u kojima se nalazilo ulje kanabisa. 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su prethodno (12. travnja, u 14.50), kontrolirajući 21-godišnjaka od istoga oduzeli 0,7 grama droge MDMA, protiv kojeg podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.Stranica