S 2,61 promila upravljao automobilom i udario u rudo šumske prikolice

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Policijski službenici su alkoholiziranog 56-godišnjaka priveli u prostorije Postaje prometne policije i zadržali na otriježnjenju te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu

Foto: ilustracija

Na raskrižju šumskih cesta, u blizini Gundinaca, dana 15. travnja, u 9.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su utvrdili da je 56-godišnjak upravljao osobnim automobilom kojemu je istekao rok važenja prometne dozvole i to, prije stjecanja prava na upravljanje  i pod utjecajem alkohola (2,61 promila) te tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Nadalje je utvrđeno da je 56-godišnjak dolaskom do raskrižja šumskih cesta, zbog neprilagođene brzine prilikom skretanja udesno izgubio nadzor nad upravljačem automobila i prednjim dijelom automobila udario u rudo (na kojem je sjedio 44-godišnjak) šumske prikolice (parkirana i natovarena drvima).

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 44-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon koje je pušten kući. Policijski službenici su alkoholiziranog 56-godišnjaka priveli u prostorije Postaje prometne policije i zadržali na otriježnjenju te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Također je od istoga privremeno oduzet osobni automobil.
 

Stranica