Uhićena dvojica koja su pokušala prokrijumčariti osobe

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Nad svim osobama je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja da su dvojica osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobile preuzeli strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, dana 9. travnja, na različitim lokacijama, spriječena su dva slučaja krijumčarenja osoba. Obavljajući zadaće nadzora državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku i druge zemlje Europske unije, policijski službenici su u 22.50 sati kontrolirali osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka i 45-godišnjeg vozača (državljanin Republike Hrvatske).
U drugom slučaju oko 23 sata kontrolirali su osobni automobil, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Republike Srbije.
U oba osobna automobila se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nad svim osobama je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja da su dvojica osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobile preuzeli strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te iste za određen novčani iznos namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta.

Policijski službenici su 45-godišnjaka i 30-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodno objavljene vijesti: 

Uhvaćen još jedan krijumčar,

Trojica osumnjičena za krijumčarenje osoba,

Krijumčar se trkom dao u bijeg, no policiji nije uspio pobjeći,

Ministar Božinović: Od početka godine uhićeno 592 krijumčara migranata.
 

Stranica