Uhvaćen još jedan krijumčar

Slika /PU_BP/2024/Granica2024/Sl.plovilo-Sava3.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 22-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru i uputama nepoznate osobe, primio u automobil više stranih državljana koji su nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine 


Foto: ilustracija


Na autocesti A3, dana 4. travnja u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili krijumčarenje osoba. Naime, policajci su prilikom nadzora osobnog automobila rumunjskih nacionalnih oznaka te 22-godišnjeg vozača (državljanin Republike Rumunjske) u unutrašnjosti automobila uočili više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 22-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru i uputama nepoznate osobe, primio u automobil više stranih državljana koji su nezakonito prešli rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Strance je potom namjeravao prevesti do Zagreba, a za koju uslugu bi naknadno dobio određen novčani iznos.

Policijski službenici su 22-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodno objavljene vijesti: 

Trojica osumnjičena za krijumčarenje osoba,

Krijumčar se trkom dao u bijeg, no policiji nije uspio pobjeći,

Ministar Božinović: Od početka godine uhićeno 592 krijumčara migranata.



Stranica