Učestali počinitelj prometnih propisa završio u zatvoru

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Policijski službenici su 61-godišnjaka jutros predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak te je sudskom presudom proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 30 dana

Foto: ilustracija

Nadzirući promet u Novoj Gradiški, dana 4. travnja, u 10.25 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak. Utvrđeno je da vozač upravlja vozilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole. Također mu je ukinuta vozačka dozvola radi prethodnih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova.

Nadalje, alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,96 promila te je zadržan u policiji na otriježnjenju, a od istoga je privremeno oduzet osobni automobil. Policijski službenici su 61-godišnjaka jutros predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak.

Sudskom presudom je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te novčanom kaznom u iznosu od 1.593,45 eura, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci.



Stranica