Petorica spriječena u namjeri krijumčarenja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“

Foto: ilustracija

Nakon nedavnog sprječavanja u namjeri krijumčarenja osoba (Spriječen u namjeri krijumčarenja stranih državljana), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske spriječili su još pet osoba u istoj namjeri.
Naime, u noćnim satima 1. kolovoza policijski su službenici na području Slavonskog Broda kontrolirali teretni automobil austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak s kojim se kao putnik nalazio 28-godišnjak (obojica rumunjski državljani). U tovarnom prostoru automobila nalazilo se više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ te su obojica osumnjičenika uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Nadalje, istog dana u ranim jutarnjim satima, zapadno od Slavonskog Broda, kontroliran je osobni automobil (austrijskih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 28-godišnji kineski državljanin, dok su se kao putnici u istom nalazili 34-godišnji kineski državljanin i 27-godišnji turski državljanin. U unutrašnjosti automobila se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Policijski službenici su trojicu navedenih muškaraca uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona te je u tijeku kriminalističko istraživanje, a nakon kojega će biti podnesene adekvatne prijave i pismena nadležnim tijelima.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Pokušao prokrijumčariti strane državljane

Krijumčar prevozio osobe u tovarnom prostoru vozila koji nije namijenjen za prijevoz osoba

Namjeravali se nepripadno okoristiti prevozeći strane državljane

Policijski službenici ponovno spriječili krijumčarenje osoba

Na području PU brodsko-posavske spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Spriječeni u krijumčarenju osoba

Uhićena još dvojica krijumčara

Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli
 

Stranica