Policijski službenici ponovno spriječili krijumčarenje osoba

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Prema stranim državljanima se provodi postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima

Foto: Ilustracija

U cilju sprječavanja krijumčarenja stranih državljana policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 16. srpnja na području u nadležnosti rada policijske uprave spriječili dva slučaja i uhitili krijumčare. 

U utorak, 16. srpnja u jutarnjim satima, na području Slavonskog Broda, policajci su zaustavili teretni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji poljski državljanin. Istoga dana, također u jutarnjim satima, na području Nove Gradiške, policijski službenici kontrolirali su teretni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji talijanski državljanin. U unutrašnjosti vozila vozači su prevozili više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Obojica su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da su obojica osumnjičenika, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta. Policijski službenici su osumnjičene muškarce uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima se provodi postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Na području PU brodsko-posavske spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Spriječeni u krijumčarenju osoba (gov.hr)

Uhićena još dvojica krijumčara

Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli

Policija poremetila planove krijumčarima

Uhićen u namjeri da prokrijumčari strane državljane

Dvojica osumnjičena za krijumčarenje osoba 

Stranica