Uhićena još dvojica krijumčara

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policajci.png

Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku policijske uprave

Foto: ilustracija
 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su spriječili krijumčarenje osoba u dva odvojena slučaja i uhitili dvojicu krijumčara.

Jučer, 9. srpnja, u jutarnjim satima, na široj okolici Slavonskog Broda, kontrolirali su kombi vozilo njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji poljski državljanin, a koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. U tovarnom prostoru je prevozio više osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

Nadalje, 10. srpnja, kontroliran je teretni automobil BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U unutrašnjosti teretnog automobila uočeno je više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije i prometnih prekršaja, obojici su uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o državljanima država članica europskog gospodarskog prostora i članova njihovih obitelji te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su i osumnjičeni 30-godišnjak i 18-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu u unutrašnjost zemlje. 

Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.  

Prethodno objavljene vijesti:

Krijumčari pobjegli i skrili se u raslinje, no policajci ih ubrzo pronašli

Policija poremetila planove krijumčarima

Uhićen u namjeri da prokrijumčari strane državljane

Dvojica osumnjičena za krijumčarenje osoba 



Stranica