Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Granična_policija.jpg

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Dana 18. siječnja, u noćnim satima, na području Općine Nova Kapela, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil (zagrebačkih registracijskih oznaka) i 49-godišnjeg vozača (državljanin Republike Hrvatske), dok se u vozilo nalazilo nekoliko stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela i prekršaja provedeno je kriminalističko istraživanje, kojim je potvrđena sumnja da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je potvrđena sumnja da je 49-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo u automobil strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti dalje u zemlje Europske unije.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su 49-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječeno još jedno krijumčarenje,

Brodsko-posavski policijski službenici uhitili još jednog krijumčara,

Osobe koje su nezakonito ušle u RH namjeravao prevesti do Italije,

Policija poremetila planove dvojici krijumčara.



Stranica