Policija poremetila planove dvojici krijumčara

Slika /PU_BP/Granica2019/Granica,zaštita.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

Nakon nekoliko nedavnih slučajeva sprječavanja krijumčarenja osoba: Još jedan krijumčar uhvaćen na djeluUhvaćena četvorica koja su pokušala prokrijumčariti osobe, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske poremetili su planove još dvojici krijumčara. 

Naime, dana 27. prosinca, oko 4 sata, na autocesti A3, kontrolirali su teretni automobil (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 23-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), a u kojem se nalazilo više stranih državljana. U blizini je također zaustavljen i kontroliran osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. 

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23-godišnjak iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos primio u automobil strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i namjeravao iste prevesti do Zagreba. Također je utvrđena sumnja da je 21-godišnjak iz koristoljublja sudjelovao u počinjenju kaznenog djela tako što je služio kao prethodnica s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Policijski službenici ponovno spašavali strane državljane iz rijeke Save,

VIDEO: Policijski službenici spašavali strane državljane iz rijeke Save,

Suradnjom policijskih službenika dvije policijske uprave spriječeno krijumčarenje osoba.

Stranica