Osobe koje su nezakonito ušle u RH namjeravao prevesti do Italije

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IJP.png

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, 1. siječnja, u jutarnjim satima, na području Općine Donji Andrijevci, prilikom obilaska i nadzora državne granice zatekli su više stranih državljana bez dokumenata, koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, dok je u blizini zatečeno teretno vozilo kojim je prethodno upravljao 35-godišnji državljanin Republike Srbije, a koji se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 35-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za određeni novčani iznos namjeravao primiti u vozilo strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te iste prevesti do Italije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Policija poremetila planove dvojici krijumčara,

Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu,

Uhvaćena četvorica koja su pokušala prokrijumčariti osobe,

Policijski službenici ponovno spašavali strane državljane iz rijeke Save,

VIDEO: Policijski službenici spašavali strane državljane iz rijeke Save,



Stranica