Spriječeno još jedno krijumčarenje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Obavljajući zadaće nadzora državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 12. siječnja, u 19.50 sati, kontrolirali su kombi vozilo makedonskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak (državljanin Republike Sjeverne Makedonije), a u kojem se nalazilo više stranih državljana. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani istoga dana u jutarnjim satima preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je potvrđena sumnja da je 52-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba. 

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.
Policijski službenici su 52-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:
Brodsko-posavski policijski službenici uhitili još jednog krijumčara,
Osobe koje su nezakonito ušle u RH namjeravao prevesti do Italije,
Policija poremetila planove dvojici krijumčara
 

Stranica