Brodsko-posavski policijski službenici uhitili još jednog krijumčara

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Kriminalističkim  istraživanjem je utvrđena sumnja da je 25-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama u vozilo preuzeo osobe koje su nezakonito ušle u RH te ih namjeravao prevesti do Italije

Foto: Ilustracija

Policijski  službenici Policijske postaje Okučani, dana 11. siječnja, u jutarnjim  satima kontrolirali su kombi vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak  (državljanin Republike Latvije), a u kojem se nalazilo više stranih  državljana.

Kriminalističkim  istraživanjem je utvrđena sumnja da je 25-godišnjak sukladno prethodnom  dogovoru sa nepoznatim osobama u kombi vozilo preuzeo strane  državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih za  određeni novčani iznos namjeravao prevesti do Italije.
Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Protiv  25-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom  odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj,  drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog  sporazuma.

Prethodnu vijest u vezi sprječavanja krijumčarenja pogledajte ovdje.

Stranica