Iz koristoljublja pomagao stranoj državljanki u nezakonitom prelasku, tranzitu i nezakonitom boravku u RH

Slika /PU_BP/Granica2021/Gran.prijelaz.jpg

Policijski službenici su 23-godišnjakinji izdali prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima (korištenje tuđom putnom ispravom) te joj je zbog nezakonitog ulaska i boravka izdano rješenje o protjerivanju i udaljenju iz RH

Foto: ilustracija


Obavljajući svakodnevno policijske zadaće, a između ostaloga i zadaće nadzora državne granice, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili krijumčarenje osoba i uhitili one koji su pokušali „zaraditi“ činjenjem kaznenih djela i prekršaja.

Tijekom noći 4. lipnja, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji kineski državljanin. Sa istim se u automobilu nalazila putnica koja je policijskim službenicima na uvid dala putnu ispravu Narodne Republike Kine, no policajci su uočili da fotografija na dokumentu ne odgovara osobi koja se nalazila na graničnoj kontroli.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 23-godišnjoj kineskoj državljanki koja se koristila tuđom putnom ispravom.

Nadalje je utvrđeno da 50-godišnjak nije opravdao svrhu svog boravka u Republici Hrvatskoj te mu je otkazan kratkotrajni boravak i uručeno rješenje o otkazu boravka sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.

Također je utvrđeno da je iz koristoljublja pomagao 23-godišnjakinji u nezakonitom prelasku, tranzitu i nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj počinivši prekršaj iz Zakona o strancima za koji mu je izdan prekršajni nalog.

Nadalje, policijski službenici su 23-godišnjakinji izdali prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima (korištenje tuđom putnom ispravom) te joj je zbog nezakonitog ulaska i boravka izdano rješenje o protjerivanju i udaljenju iz Republike Hrvatske uz zabranu ulaska i boravka u RH u trajanju od dvije godine.

Pogledajte vijest: Pokušali "zaraditi" činjenjem kaznenog djela i prekršaja u čemu su ih policajci spriječili 


Prethodno objavljene vijesti:

U dva slučaja spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Pokušali prokrijumčariti strane državljane, no policija ih spriječila

Uhićeno troje krijumčara

  

 



Stranica