Pokušali „zaraditi“ činjenjem kaznenog djela i prekršaja u čemu su ih policajci spriječili

Slika /PU_BP/2024/Granica2024/Sl.plovilo-Sava3.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak (afganistanski državljanin) iz koristoljublja po dogovoru s nepoznatim osobama, gumenim čamcem preko rijeke Save prevezao navedene strane državljane, počinivši kazneno djelo

Foto: ilustracija

Obavljajući svakodnevno policijske zadaće, a između ostaloga i zadaće nadzora državne granice, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su ponovno spriječili krijumčarenje osoba i uhitili one koji su pokušali „zaraditi“ činjenjem kaznenih djela i prekršaja. 

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su 5. lipnja oko 6 sati,  zatekli nekoliko osoba na području Slavonskog Broda za koje su posumnjali u njihovu zakonitost ulaska u Republiku Hrvatsku. Osobe su privedene u policijsku postaju te je nad svima provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Također je utvrđeno da je 23-godišnjak (afganistanski državljanin) iz koristoljublja po dogovoru s nepoznatim osobama, gumenim čamcem preko rijeke Save prevezao navedene strane državljane, počinivši kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma za koje je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.


Pogledajte vijest: Iz koristoljublja pomagao stranoj državljanki u nezakonitom prelasku, tranzitu i nezakonitom boravku u RH  


Prethodno objavljene vijesti:

U dva slučaja spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Pokušali prokrijumčariti strane državljane, no policija ih spriječila

Uhićeno troje krijumčara
 

 



Stranica