Uhvaćen krijumčar

Slika /PU_BP/2023/Ilustracije2023/Policija1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjak iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, u automobil primio strane državljane s ciljem da ih preveze u unutrašnjost Republike Hrvatske

Foto: ilustracija

Nadzirući autocestu A3, dana 25. travnja, u 22.30 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske kontrolirali su kombi vozilo slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji bugarski državljanin.

Policijski službenici su u unutrašnjosti automobila uočili više osoba stranih državljana za koje su utvrdili da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozač je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjak iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, u automobil primio strane državljane s ciljem da ih preveze u unutrašnjost Republike Hrvatske. Policijski službenici su 55-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Prethodno objavljene vijesti: 

Spriječeno krijumčarenje stranih državljana na graničnom prijelazu,

Spriječen u krijumčarenju osoba preko graničnog prijelaza,

Uhićena dvojica koja su pokušala prokrijumčariti osobe,

Uhvaćen još jedan krijumčar,

Trojica osumnjičena za krijumčarenje osoba,

Krijumčar se trkom dao u bijeg, no policiji nije uspio pobjeći,

Ministar Božinović: Od početka godine uhićeno 592 krijumčara migranata

Stranica