Spriječeno još jedno krijumčarenje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU brodsko-posavske koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, dana 30.  siječnja, spriječili su krijumčarenje više stranih državljana, a koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 55-godišnji državljanin Gruzije sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio strane državljane u vozilo te ih namjeravao prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni na  automobil prethodno postavio nepripadajuće  registracijske pločice.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenog 55-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma,  Krivotvorenje isprave i kaznenog djela Obijesna vožnja u cestovnom prometu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Uhvaćen krijumčar,

Brodski policajci spriječili slučaj krijumčarenja osoba,

Spriječeno krijumčarenje osoba - uhvaćena četvorica krijumčara,

Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu,

Spriječeno još jedno krijumčarenje.

Stranica