Građani oprez, čuvajte se računalnih prijevara!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Građani, čuvajte se računalnih prijevara! Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, savjetujemo da svakako provjerite adrese pošiljatelja elektroničke pošte

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je prijava u vezi počinjenja kaznenog djela Računalne prijevare. Naime, oštećeni 26-godišnjak je dana 22. siječnja, nakon narudžbe od nepoznate osobe dobio poruku u kojoj se navodi da u narudžbi nedostaje adresa te je također dobio poveznicu za plaćanje dostave od nekoliko eura.
Putem internet bankarstva platio je traženu dostavu, no od banke je zaprimio obavijest da mu je sa računa „skinut“ novčani iznos od više stotina eura te shvatio da je prevaren. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Građani, čuvajte se računalnih prijevara! Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, savjetujemo da svakako provjerite adrese pošiljatelja elektroničke pošte te postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno na zahtjeve ne šaljite svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima možete saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Prethodni slučaj računalne prijevare: Građani, pazite kome dajete svoje osobne podatke!

Stranica