Spriječen u namjeri krijumčarenja osoba

Slika /PU_BP/2022/Granica2022/Granica-zaštita.jpg

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom je utvrđeno da je po prethodnom dogovoru preuzeo strane državljane u kombi vozilo te ih za dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti do njihovog željenog odredišta

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su 2. listopada na autocesti A3 zaustavili kombi vozilo rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske. U unutrašnjosti vozila se nalazilo sedam osoba, koji su prethodno gumenim čamcem prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom je utvrđeno da je po prethodnom dogovoru preuzeo strane državljane u kombi vozilo te ih za dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti do njihovog željenog odredišta.

Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Policijski službenici na autocesti A3 spriječili tri slučaja krijumčarenja stranih državljana (gov.hr)

Na području PU brodsko-posavske spriječena tri slučaja krijumčarenja osoba (gov.hr)

U Novoj Gradiški spriječeno krijumčarenje stranih državljana (gov.hr)
 

Stranica