Sudionik prometne nesreće (s 3,01 promila) pokušao pobjeći, no policajci ga spriječili i zadržali na otriježnjenju

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

U Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice Petra Svačića i prilaznog kolnika Trgu Hrvatskog proljeća, dana 1. listopada, u 14.40 sati, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač (s 3,01 promila), a u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 46-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 66-godišnjak, a koji je usporavao vožnju zbog skretanja udesno. Alkotestom je u organizmu 46-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 3,01 promila.

Za vrijeme očevida 46-godišnjak je narušavao javni red i mir vičući i galameći na drugog sudionika prometne nesreće, a potom i na policijske službenike jer su ga isključili iz prometa, te je krenuo prema automobilu u namjeri udaljenja s mjesta događaja prometne nesreće u čemu su ga spriječili policijski službenici, priveli u policijsku postaju i zadržali na otriježnjenju.
Zdravstveni djelatnici su pregledali 46-godišnjaka i konstatirali da nije bilo ozljeda te da je sposoban za zadržavanje u policiji.

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica