Prometne nesreće na autocesti A3

Slika /PU_BP/2022/PN2022/PN-NG-A3.14.1.2023.jpg

U Operativno - komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, danas, oko 18.20 i oko 18.25 sati, zaprimljene su dojave o prometnim nesrećama na južnoj i sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3

Foto: Ilustracija

DOPUNA INFORMACIJE (15.siječnja 2023.):

U vezi osnovne informacije od jučer i objavljene vijesti pod naslovom: Prometne  nesreće na autocesti A3, odnosno prometnih nesreća koje su se dogodile na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške, dogodilo ukupno 9 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila. U spomenutim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, te je utvrđeno da se radi o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog očevida na mjestu događaja, u spomenutim prometnim nesrećama 12 osoba je ozlijeđeno, te zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.
Jutros u 7.25 sati, pušten je promet na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, a koji je bio zatvoren tijekom obavljanja očevida.
Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje kriminalističkog istraživanja, utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka prometnih nesreća, te po završetku slijedi priopćenje.

DOPUNA INFORMACIJE:

U vezi prethodnih informacija i prometnih nesreća na autocesti A3 kod Nove Gradiške u kojima je sudjelovalo više vozila, prema trenutnim saznanjima 11 osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški od kojih su 4 osobe teško ozlijeđene.
Napominjemo da je promet na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 u smjeru Lipovca između čvora Okučani i Nova Gradiška zatvoren, te se preusmjerava obilazno. Također se zbog guste magle vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.
Apeliramo na vozače da budu strpljivi i oprezni u vožnji, te da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, kao i atmosferskim prilikama (gusta magla).
Detalji u vezi prometne nesreće će biti opisani u sutrašnjem priopćenju, a nakon završetka očevida koji će najvjerojatnije potrajati do ranih jutarnjih sati.

DOPUNA INFORMACIJE:

Na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, dogodilo se više prometnih nesreća, a prema trenutno zaprimljenim informacijama jedna osoba je smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno.
Trenutno je rad žurnih službi usmjeren na pomoć i izvlačenje osoba iz vozila.

OSNOVNA INFORMACIJA

Danas, oko 18.20 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više automobila (teretnih i osobnih automobila). Na mjestu događaja su policijski službenici te djelatnici Hitne medicinske pomoći, HAC-a i JVP.
Trenutno raspolažemo saznanjima da su tri osobe ozlijeđene. Promet otežava gusta magla, te je promet trenutno zatvoren na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 od Okučana do Nove Gradiške i preusmjeravan obilazno. Kolona je oko 1 km.
 
Također danas oko 18.25 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Zadubravlja, u kojoj su sudjelovala 3 vozila (teretni i osobni automobili), a u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.  
 
Slijedi daljnji rad policijskih službenika i obavljanje očevida.

Stranica