U prometnim nesrećama na A3 kod Nove Gradiške jedna osoba smrtno stradala, a više osoba je ozlijeđeno

Slika /PU_BP/2022/PN2022/PN-NG-A3.14.1.2023.jpg

Napominjemo da su u ovo zimsko vrijeme na cestama u nadležnosti rada policijske uprave česte pojave guste magle, kao što je to bio slučaj i sinoć, stoga apeliramo na vozače da budu oprezni, te vožnju prilagode osobinama i stanju na cestama kao i atmosferskim prilikama

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer (14. siječnja), oko 18.20 sati, u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Nove Gradiške.
Policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja potvrdili istinitost dojave. Zajedničkom suradnjom policijskih službenika i Općinskog državnog odvjetništva do ranih jutarnjih sati na mjestu događaja je obavljen očevid. Promet je tijekom trajanja očevida bio zatvoren na dionici autoceste A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smjeru Lipovca, te pušten jutros u 7.25 sati.

Očevidom je utvrđeno da se na autocesti kod Nove Gradiške, dogodilo 9 prometnih nesreća od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sudjelovala su 22 vozila, od kojih 7 teretnih automobila, 14 osobnih automobila i autobus. U autobusu se u tom trenutku nalazilo 14 putnika koji nisu ozlijeđeni.

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba ozlijeđeno (od toga 2 osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

U vremenu od 18.18 do 18.30 sati, dogodilo se 6 prometnih nesreća, zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom kretanja iza drugog vozila, te neprilagođene brzine, kojom prilikom je došlo do sudara vozila. Policijski službenici su u vezi spomenutih prometnih nesreća prekršiteljima u dobi od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 izdali prekršajne naloge, odnosno naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

U prometnoj nesreći koja se dogodila u 18.26 sati, a u kojoj su sudjelovala 4 vozila (1 teretni automobil i 3 osobna automobila), dvije osobe u dobi od 37 su lakše ozlijeđene i zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici su 58-godišnjaku i 73-godišnjakinji izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje, u vezi prometne nesreće koja se dogodila u 18.34 sati, četvorica vozača u dobi od 49, 56, 41 i 40, koji su se kretali jedan iza drugoga, te nisu prilagodili brzine kretanja svojih vozila, odnosno držali potreban razmak kada se kreću iza drugog vozila, uslijed čega je došlo do sudara 5 vozila (2 teretna automobila i 3 osobna automobila), kao i udara u teretni automobil (RH r.o.), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 48 i 23, dok je lakše ozlijeđeno 7 osoba u dobi od 67, 56, 55, 48, 41, 13, i 8.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih i registracijskih oznaka i dvojicom vozača osobnih automobila (SRB nacionalnih oznaka) u dobi od 56 i 41, a nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U 18.45 sati, dogodila se još jedna prometna nesreća, uslijed koje je 41-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH registracijskih oznaka), zbog ne držanja potrebnog razmaka udario u osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, koji je također zbog ne držanja potrebnog razmaka udario u teretni automobil (BG) koji je bio zaustavljen i oštećen u prometnoj nesreći. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Prekršitelji su prekršajno sankcionirani.

Napominjemo da su u ovo zimsko vrijeme na cestama u nadležnosti rada policijske uprave česte pojave guste magle, kao što je to bio slučaj i sinoć, stoga apeliramo na vozače da budu oprezni, te vožnju prilagode osobinama i stanju na cestama kao i atmosferskim prilikama.

Stranica