Opet nadzori prometa

Slika /PU_BP/2024/Nadzori prometa 2024/Nadzor2.jpg

Policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na oprez i pozitivno ponašanje u prometu te pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, danas provode 24-satni nadzor brzine sukladno (Građani predložite lokacije za nadzor brzine) na brojnim lokacijama koje su predlagali građani.

Također su provedene i preventivno represivne akcije nadzora prometa s naglaskom na upravljanje pod utjecajem opijata Nadzori s naglaskom na upravljanje pod utjecajem alkohola i droga i s naglaskom na bicikliste Preventivno represivna akcija „Biciklisti“ tijekom vikenda Sažetak događaja tijekom vikenda, a dana 15. travnja provedena je četverosatna preventivno-represivna akcija „Brzina“, kojom prilikom je utvrđeno 22 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja vozilom.

U nastavku pojačanih nadzora, policijski službenici će i tijekom vikenda 20./21. travnja u vremenu od 23 do 5 sati pojačano nadzirati promet s naglaskom na upravljanje pod utjecajem alkohola i droga.

Naime, u razdoblju siječanj/ožujak 2024. godine na području policijske uprave evidentirano je 36 prometnih nesreća u kojima je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača, što je povećanje broja prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje 2023. godine za 9 nesreća. Akcija se provodi s ciljem smanjenja broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na oprez i pozitivno ponašanje u prometu te pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica