Nadzori s naglaskom na upravljanje pod utjecajem alkohola i droga

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici će provesti akciju s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba, te suzbijanja prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i droga, no i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda (13./14. travnja) u vremenu od 23 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske provesti će preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Na području policijske uprave u prva tri mjeseca 2024. godine dogodilo se 296 prometnih nesreća što je za 37 više u odnosu na tri mjeseca prethodne godine. U prometnim nesrećama poginule su 2 osobe, dok je u istom razdoblju prošle godine poginula 1 osoba, teško su ozlijeđene 22 osobe (2023. godine 20 osoba), dok je lakše ozlijeđeno 108 osoba (prethodne godine 85 osoba).

Iz navedenih podataka vidljiv je porast prometnih nesreća i stradalih osoba. Policijski službenici će provesti akciju s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba, te suzbijanja prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i droga, no i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Sve sudionike pozivamo na povećani oprez i koncentraciju prometu uz maksimalno poštivanje prometnih propisa.

Stranica