Preventivno represivna akcija „Biciklisti“

Slika /PU_BP/Promet2021/Prometna_nesreća_bicikl.JPG

Kako bi se podigla razina sigurnosti cestovnog prometa te smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti, policijski službenici će 13. travnja (subota) u vremenu od 8 do 12 sati provesti preventivno represivnu akciju „Biciklisti“

Foto: ilustracija

U prva tri mjeseca ove godine na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti (2023. godine 18 prometnih nesreća). U prometnim nesrećama ozlijeđeno je 17 osoba, kao i prethodne godine u navedenom razdoblju.

Nadalje, biciklisti su počinili 96 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji (15) upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola ili droga te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji biciklista (vožnja bez svjetala, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nepoštivanje prometnog znaka itd.).

Kako bi se podigla razina sigurnosti cestovnog prometa te smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti, policijski službenici će 13. travnja (subota) u vremenu od 8 do 12 sati provesti preventivno represivnu akciju „Biciklisti“.
 

Stranica