Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024. godine

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Akcija će se provoditi u stanicama za tehničke preglede vozila, a usmjerena je na kategoriju vozila motocikli i mopedi te ostala vozila „L kategorije“ obzirom da su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu

Foto: ilustracija

U vremenu od 22. travnja (ponedjeljak) do 27. travnja (subota) 2024. godine, provesti će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024. Akcija će se provoditi u stanicama za tehničke preglede vozila, a usmjerena je na kategoriju vozila motocikli i mopedi te ostala vozila „L kategorije“ obzirom da su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu.

U navedenom vremenu vozačima motocikala i mopeda su omogućeni besplatni pregledi vozila u stanicama za tehničke preglede. Dakle akcija je preventivno-sigurnosnog karaktera te vozači imaju mogućnost preventivno kontrolirati ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu i izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

U stanicama za tehnički pregled vozila, stručne osobe će vlasnicima vozila pružati savjetodavne i tehničke pomoći s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Besplatni pregled motocikala u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeti su motocikli koji u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.
 

Stranica